Sabit eğrilik oranlı eğriler ve karakterizasyonları
Characterizations of curves with constant curvature ratios
  1. Tez No: 300891
  2. Yazar: MURAT ALTUNBAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. F. NEJAT EKMEKCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: W-eğrisi, CCR-eğrisi, Genel helis, Slant helis, Salkowski eğrileri, Bir helisin Bertrand çifti ve involüt-evolütü, W-curve, CCR-curve, Generalized helice, Slant helice, Salkowski curves, Bertrand mate and involut-evolut couple of a helice
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır.Birinci bölüm giriş kısmına ayrılmıştır.İkinci bölümde, çalışmamız için gerekli olan tanım ve teoremler verilmiştir.Üçüncü bölümde, E? de sabit eğrilik oranlı eğriler incelenmiş ve bu eğrilerin W eğrileri, genel helisler ve CCR-eğrileri olma şartları verilmiştir.Dördüncü bölümde, yeni bir helis tipi olan slant helisler incelenmiş ve bu eğriler için bazı karakterizasyonlar verilmiştir.Beşinci bölümde, E? de bir helisin Bertrand çifti ve involüt-evolütü incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters.The first chapter is devoted to the introduction.In the second chapter the required definitions and theorems are given.In the third chapter, the curves with constant curvature ratio in E? are examined and the necessary conditions for these curves to be W-curves, generalized helices and CCR-curves.In the fourth chapter, slant helices, which are new type of helices, are examined and given some characterizations for these curves.In the fifth chapter, Bertrand mate and involute-evolute couple of a helice in E? is examined.