Personel güçlendirme ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişki ve bir araştırma
The relationship between employee empowerment and organizational commitment and an examination
  1. Tez No: 303684
  2. Yazar: FLUTRA MUJKA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUHTEŞEM BARAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Personel Güçlendirme, Örgütsel Bağlılık, Empowerment, Organizational Commitment
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Organizasyonlar bügünün küresel iş çevresinde başarılı olmak için her seviyedeki çalışanların bilgilerine, fikirlerine, enerjilerine ve yaratıcılığına ihtiyaçları vardır. En iyi organizasyonlar bunu personelini güçlendirerek, inisiyatif almalarını, işletmenin amaçlarına hizmet etmelerini ve işletmenin sahipleri gibi davranmaları ile başarır. Sürekli değişimin yaşandığı ve yeniliklerin ortaya çıktığı rekabet çağında, örgütlerin önceden belirlenen hedeflere ulaşabilmeleri ve başarılı sonuçlar elde edebilmelerinin temel koşulu, çalışanların işleriyle ve örgütle bütünleşmelerinin, başka bir deyişle örgütsel bağlılığın sağlanmasıdır. Yönetim açısından personel güçlendirme, örgütte rekabet avantajı sağlamak için kullanılması zorunlu yönetim teknikleri arasına girmiştir. Personelin işi ile ilgili yetki ve sorumluluğu alması, işi ile ilgili kararları kendisinin verebilmesi yani güçlendirilmesi ile örgütsel etkinliğin arttırılması amaçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
To be successful in today?s global business environment, companies need the knowledge, ideas, energy, and creativity of every employee, from front line workers to the top level managers in the executive suite. The best organizations accomplish this by empowering their employees to take initiative without prodding, to serve the collective interests of the company without being micro-managed, and to act like owners of the business. For organizations, the main condition to get succesfull results and reach to their determined targets is to provide the integration of employees with both their works and organization that is organizational commitment in such a competition era where changes and innovations occur permanently. Empowerment has become one of the essential management methods to be employed in order for enabling the organizational competition advantage with regard to management. Taking the responsibility and authorization of the personnel related to the position, and the authorization to make decision for the relevant position that is, strengthening are designated for increasing the organizational efficiency.