Kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde toplum gönüllüleri faaliyetlerinde yer alan katılımcıların beklenti ve algılarına yönelik bir araştırma
Corporate social responsibility activities under the community volunteers the participants in towards the expectation and perception research
- Tez No: 303864
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. RAMAZAN KAYNAK
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Kurumsal sosyal sorumluluk, toplum gönüllüleri faaliyetleri, SA 8000, Toplum gönüllüsü, Katılımcı beklentisi, Corporate social responsibility, community volunteers activities, SA 8000, community volunteers, participants expected
 - Yıl: 2009
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Beykent Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 141
Özet
Günümüz dünyası değişmekte ve büyük bir hızla gelişmektedir. Bu değişim ve gelişim iş aleminde çok daha fazla hissedilmektedir. Kurumların içinde bulunduğu toplumu oluşturan fertler de, bu değişimi açıkça talep etmekte ve işletmeleri artık sadece ürün, hizmet üreten kuruluşlar olarak değil, aynı zamanda birer kurumsal vatandaş olarak da algılamaktadırlar. Bundan dolayı işletmelerin de toplumsal meselelere müdahale etmelerini beklemektedirler. Kurumlar toplumun bu konudaki beklentilerini kurumsal sosyal sorumluluk etkinlikleriyle karşılamaktadırlar. İşletmeler kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde şirket bünyesinde kurdukları toplum gönüllüleri birimleriyle, çalışanlarını da işin içine katarak, topluma olan borcunu ödemeye çalışmaktadırlar.Bu tez çalışması; toplum gönüllüleri faaliyetlerine katılanların amaçları, beklenti ve algılarına yönelik bir araştırmadır. Birinci bölümde sosyal sorumluluk konusu incelenmiştir. İkinci bölümde, tarihten bugüne kurumsal sosyal sorumluluk konusu etraflıca araştırıldıktan sonra üçüncü bölümde kurumsal sosyal sorumluluk konusunda getirilmek istenen standart arayışı ve SA8000 standardı incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise gönüllülük ile toplum gönüllüleri araştırılmış ve son olarak beşinci bölümde de toplum gönüllüleri faaliyetlerine katılanların algı ve beklentilerine yönelik olarak hazırlanan anketin uygulanması ile elde edilen verilerin analiz ve değerlendirmelerine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The world today is changing and developing rapidly. These changes and developments in the business world is much more felt. Within institutions that make up the members of society, this difference clearly in demanding and businesses no longer just products, services, and not as producing organizations, but also are perceived as one corporate citizen. Therefore citizens are waiting to intervene in social issues from businesses. Institutions are met expectations on this issue with corporate social responsibility activities. Businesses within the framework of corporate social responsibility within the company they founded in units of community volunteers, employees of the business into the fold, the community that are trying to pay the debt.This thesis work; community volunteers participate in the activities of those objectives, expectations and perceptions for is an investigation. The social responsibility issues are examined in the first part of this thesis. In the second part, from the past to the present issue of corporate social responsibility has been researched extensively after this part in the third section on corporate social responsibility be brought seeking the required standards and SA8000 standards examined. The people volunteering with community volunteers have been investigated in the fourth section and finally community volunteers participate in the activities of those who are prepared to address perceptions and expectations with the implementation of survey analysis and evaluation of the data obtained were included in the fifth section.