Okul yöneticelerinin bilişim teknolojilerini kullanma yeterlik düzeylerinin araştırılması: İstanbul-Kağıthane örneği
The proficiencies of school principals on information technologies
- Tez No: 303960
- Danışmanlar: PROF. DR. ESAT HAMZAOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: School, principal, information technologies, use of information technologies, proficiency
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Çağımızda bilgi en önemli değerdir. Bilgi toplumunun en önemli öğesi olan bilişim teknolojileri günümüzde her alanda kullanılmaktadır.Bilişim teknolojilerinin kullanılması örgütte önemli faydalar sağlamaktadır. Bilişim teknolojileri eğitim alanında da önemli ölçüde kullanılmaktadır. Okulda okul yönetim sistemlerinde öğretmen ve öğrencilere ait tüm bilgiler takip edilebilmektedir. Bu sistemler bürokratik işlemlerin çok daha hızlı ve hatasız yapılmasını sağlamaktadır. Eğitim öğretimde kullanılan bilgisayar destekli öğretim teknolojileri öğrencilerin dersi daha kolay anlamasını kolaylaştırıp dersteki verimliliği artırmaktadır.Okul yöneticilerinin bilişim teknolojilerine bakışı ve bilişim teknolojilerini kullanması okuldaki işleyişi de etkilemektedir. Bilişim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip edip bunları okullarına aktaran okul yöneticilerin işleri geleneksel yöneticilere göre daha düzenli, hızlı ve verimli yürümektedir.Anahtar kelimler : Okul, yönetici, bilişim teknoloji, kullanma, yeterlilik
Özet (Çeviri)
In the age we live, information is the most important value. Information technologies which is the most important item of information society is being used in every field.The use of information technologies provides important benefits for the organizations. Information technologies are also being used considerably in education field. The informations about teachers and students can be followed in school management systems. These systems provide the ability to make the bureaucraticprocedures much faster and correct. Teaching techologies supported by computer make the students understand the lessons easier and increase the performance.The aspect of school principals on information technologies and using them affects the running system in schools. The work of school principals who follow the developments in information technologies and adapt them to the school, is more regular, faster and more efficient than the work of classic school principals.