Özel ve devlet hastanelerinde hasta memnuniyeti
Patient satisfaction in private hospitals and public hospitals
- Tez No: 303977
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CEMAL ZEHİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hasta Memnuniyeti, Özel ve Devlet Hastaneleri, Patient satisfaction, private and public hospital
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Günümüzde müşteri memnuniyeti hizmet kalitesinin göstergelerinden biridir. İşletmeler piyasada rekabet edebilmek için müşteri memnuniyetine önem vermek durumundadır.İnsanların sahip olduğu en önemli varlığı sağlığıdır. İnsan sağlığı konusunda hizmet veren hastanelerin hizmet kalitesi hastalar açısından kritik öneme sahiptir Hastanelerde hastaların hizmet kalitesi üzerine beklentileri ile ilgili araştırmaların yapılması ve eksikliklerin tespit edilerek giderilmesi sağlanmalıdır. Ancak bu şekilde hastaların beklediği hizmet kalitesine ulaşılabilir. Bu kapsamda bu çalışmada kamu ve özel hastanelerde verilen hizmetlerle ilgili olan hastaların beklentileri ve ihtiyaçları analiz edilerek memnuniyet durumları araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays customer satisfaction is one of the indicators of service quality. In order to compete in the market, business organizations have to consider about customer satisfaction importantly.The most important asset that people have is their health. The service quality of the hospitals which provide service for public health, has critical importance for the patients. The researchs for the expectations of the patients about the service quality in hospitals should be made. After the researchs, deficiencies should be detected and eliminated. This is the only possible way to achieve the best service quality that the patients expect.In this context, the expectations and needs of the patients about the provided service in public and private hospitals are analyzed and the patient satisfaction is researched as the scope of this study.