Ecri Divanı: İnceleme-metin-sadeleştirme
The Divan of Ecri: Study-text-simplification
  1. Tez No: 304152
  2. Yazar: TİMUÇİN AYKANAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SELAMİ ECE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Ecri, Divan, Klasik Türk Şiiri, Tasavvuf
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
Bu çalışma üç bölümde hazırlandı:İlk bölümde, hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamayan Ecri'nin eserinden hareketle hayatı ve edebi kişiliği tayin edildi.İkinci bölümde, inceleme başlığı altında Divan ve özelliklerinden bahsedilerek metne dair çeşitli tasnifler yapıldı ve metni daha anlaşılır kılma adına iktibaslar tespit edilip sunuldu.Üçüncü bölümde ise, mevcut metin, Eski Türk Edebiyatı çalışmalarında uygulanan genel kabuller ve çevriyazı esası d?hilinde Latin harflerine aktarıldı ve metnin Türkiye Türkçesi verildi.Çalışma, eser ve şair hakkında yapılan değerlendirmeleri içeren bir sonuç bölümü ile tamamlandı.
Özet (Çeviri)
This study vas prepared in three parts:The first chapter, could not be reached any information about the work of the Ecri?s life and literaty personality of motion were measured.İn the second part, the text under review by mentioning the Divan and his features were made to the text of the various classifications, make the text more clearly identifiedand presented on behalf of and quotationsİn the third section, the current text, the basis of Old Turkısh literature studies within the Latin alphabet transferred to the general assumptions, and transcription and the text was Turkısh of Turkey.Work, work and that contains the evaluations made about the poet, complete with an epilogue.Keyvords: Ecri, Divan, The Clasiccal Turkısh Litarature, İslamic Sufism.