Deniz balıkları larval yetiştiriciliğinde kalite kontrol kriterlerinin incelenmesi ve standartlar
Review of the quaiity control criteria at marine fish larval aquaculture and standards
- Tez No: 304852
- Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN ÖZDEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Çipura, Avrupa Levrek Balığı, Embriyolojik Gelişim, Kalite ve Kontrol Standartları
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu çalışmada, deniz balıkları larval yetiştiriciliğinde kalite ve kontrol kriterlerini incelemiş, larval yetiştiriciliğin direkt olarak etkileyecek olan embriyolojik gelişim dönemi ele alınmıştır. Ülkemiz deniz balığı yetiştiriciliği sektöründe en yoğun olarak üretilen, çipura balığı (Sparus aurata) ve avrupa levrek balığı (Dicentrarchus labrax) üzerinde çalışılmıştır. Embriyolojik gelişim dönemindeki kalite kontrol kriterlerini oluşturabilmek için, konu iki önemli etken olan ``Anaç Kalitesi'' ve ``Yumurta Kalitesi'' olarak incelenmiştir. Daha önce yapılmış olan çalışmalar, literatürlerle desteklenerek kalite kontrol standartları oluşturulmasına taslak olacak verilerin belirlenmesi esas alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study the period of embryological development which will affect directly larval aquaculture is discussed to examine the quality control criteria at marine fish larval aquaculture. The study were made on sea bream (Sparus aurata) and European sea bass (Dicentrarchus labrax) which farming is most intense. Reviewing of quality control criteria at the period of embryological development topics were examined in two parts as ?The Quality of Broodstock? and ?The Quality of Egg? which are the two important factors. Tried to create quality control standards with the studies have been made the subject before, supported in the literature.Key words : Sea Bream, European Sea Bass , Embriyolojic Development, Quality and Control Standarts.