Okul öncesinde ilgi köşelerinin düzenlenmesinin ve kullanılmasının öğretmen görüşlerine göre değerlendirilmesi
The evaluation of the interest corners? organization and their use in preschool education according to the views of teachers
- Tez No: 308952
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYDAR DURUKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Okul Öncesi, lgi Köseleri, Öğretmen Görüsü, Değerlendirme, Preschool Education, interest corners, teachers? views, evaluation
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
Araştırma, okul öncesinde ilgi köşelerinin düzenlenmesi ve kullanılmasının öğretmen görüşlerine göre değerlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Araştırmanın evrenini 2009- 2010 öğretim yılı bahar döneminde Çanakkale İli'nde (il merkezi ve ilçeleri) devlet okullarında görev yapmakta olan kadrolu ve sözleşmeli okul öncesi öğretmenleri oluşturmuştur. Araştırmanın örneklemi ise anket formlarını dolduran 136 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırma sonucunda elde edilen veriler bilgisayar ortamında değerlendirilmiş, analizler SPSS 15,0 ile yapılmıştır. Elde edilen bulgular tablo haline getirilerek yorumlanmıştır. Ayrıca okul öncesi öğretmenlerin konu ile ilgili yorumları ?Betimsel Analiz? ile çözümlenmiştir.Araştırma sonunda saptanan sonuçlara yönelik olarak ilgili kurumlara, öğretmenlere ve araştırmacılara önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The study aims to evaluate the organization and the use of interest corners in preschool education with regard to the teachers? views. The setting consists of the preschool teachers working as a regular stuff and contracted stuff in Çanakkale in the spring term of 2009 and 2010 academic year. The target population is comprised of 136 preschool teachers responding the inventory. The obtained data was analysed by means of SPSS 15.0 program. The findings were tabularised and interpreted. In addition, the teachers? views about the topic were analysed with descriptive analysis method. Suggestions are provided to the respective institutions, teachers and researchers regarding the findings obtained in the study.