Non-cooperative games on dynamic claims problems
Dinamik alacak problemleri üzerine işbirlikçi olmayan oyunlar
- Tez No: 309047
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZGÜR KIBRIS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Dinamik Alacaklar Problemleri, İflas Kuralları, İşbirlikçi Olmayan Alacak Oyunları, Transferlerin Sınırlı Etkisi, Zayıf (Güçlü) Alacakların Tekdüzeliği, Dynamic Claims Problems, Bankruptcy Rules, Non-cooperative Claims Game, Bounded Impact of Transfers, Weak (Strong) Claims Monotonicity
- Yıl: 2010
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Sabancı Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 39
Özet
Bu tezde, iki farklı işbirlikçi olmayan oyunun Alt-Oyun Yetkin Nash Dengesi'ni analiz ettik. Bu oyunlar, ajanların olası paylaşımlar üzerinde doğrusal tercihlere sahip olduğu iflas durumlarını kapsamaktadır. Öncelikle, iki ajanın ve iki dönemin varolduğu (2×2) durumu ele aldık, sonrada N ajanın ve T dönemin varolduğu durumu (N×T). İlk oyunumuzda (Çelik Oyunu) meşhur CEA kuralı altında oluşan dengeleri karakterize ettik. İkinci oyun (Hastane Oyunu) içinse daha genel bir oyunlar kümesini ele aldık. Şöyle ki, 2×2 (N×T) model için belli bir strateji profilinin, transferlerin sınırlı etkisini ve zayıf (güçlü) alacakların tekdüzeliğini sağlayan kurallar altındaki oyunlar için denge olduğunu ve bu oyunlar için denge ödüllerinin yegane ve bu profilinkine eşit olduğunu gösterdik.
Özet (Çeviri)
In the present thesis, we analyze the Subgame Perfect Nash Equilibria (SPNE) of two different non-cooperative games. These games involve dynamic bankruptcy situations where agents have linear preferences over the set of possible allocations. We first consider a case where there are two agents and two periods (2×2) and, then, N agents and T periods (N×T). For the first game (the Steel Game) we characterize the equilibria under the renowned CEA rule. For the second game (the Hospital Game), we consider a more general set of rules. Namely, we prove that a certain strategy profile is an equilibrium under the rules that satisfy bounded impact of transfers and weak (strong) claims monotonicity for 2×2 (N×T) model and the payoffs of all equilibria are unique and equal to those of this profile's.