A study of incentives in three layer hierarchies
Üç katmanlı hiyerarşi modellerinde teşvik uygulamalarının çalışılması
- Tez No: 309048
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET BAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: yolsuzluk, yolsuzluk kanıtı, yeniden üretme, denetim, teşvik, muvazaa, corruption, corruption evidence, fabrication, supervision, incentives, collusion
- Yıl: 2010
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Sabancı Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu tezde oyuncuların yolsuzluk kararları ile yolsuzluğa ait kanıtların yeniden üretilmesi arasındaki ilişki incelenmiştir. Bu ilişkiyi inceleyebilmek için yolsuzluğa ilişkin kanıtların yeniden üretilmesi ile birlikte, denetim teşvik planlarının organizasyonunda yolsuzluk kararı üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Bu tezde, hem hem anlaşmalı hem de anlaşmasız Nash dengeleri tartışılmıştır. Anlaşmalı Nash dengeleri çalışılırken, önceden karar verilmiş ve oyun sonrası yapılan muvazaa arasında teşvik yapılandırılması açışından ilişki incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis studies the relationship between the fabrication of evidence and corruption decision of the Agent. To further study the effects of above mentioned fabrication of evidence event, the thesis also analyzes the effect of supervision and incentive scheme organization, within a three layer hierarchical system on corruption. We analyze both pure and mixed Nash Equilibrium strategies. The thesis analyze both non-cooperative and cooperative game structures. In cooperative games, we have also tackled the relationship between the ex-ante and ex-post collusion proof incentive schemes.