3D sanal dünyaların yapı tasarımı eğitiminde kullanılması
Using 3D virtual worlds, education building design
  1. Tez No: 309719
  2. Yazar: FİKRİYE TERZİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MÜMİN FİLİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Teknik Eğitim, Technical Education
  6. Anahtar Kelimeler: SecondLife, Sanal Eğitim Ortamı, Mimari tasarım, Eğitim, SecondLife, Virtual Training Environment, Architectural design, Education
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bilgisayar oyunları tarihi gelişimi süresince eğitim amaçlı kullanım olanakları ön plana çıkmıştır. Bilişim teknolojileri mimari tasarım eğitiminde de önem kazanmış, dijital ortamda tasarım ve araştırma olanaklarının kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir.Yapı tasarımı eğitimi, diğer eğitim dallarından farklı olarak, teorik derslerin yanında, tasarım eğitimini de içermektedir. ?Tasarım eğitimi?; bilginin öğrenciye doğrudan aktarıldığı ve uygulandığı bir ortamdır. Tasarım eğitiminin temel özelliği; tasarım eğitimine özgü uygulamalı çalışmalar ile öğrenciye ait tasarımın eğitimci tarafından karşılıklı görüşme biçiminde ve yön verici bilginin aktarılmasıdır.Mimari tasarımın gittikçe daha fazla bütünleştiği dijital teknolojilerin ve internet ortamının, Metaverse olarak adlandırılan bu dünyalarda nasıl bir açılım sağlayabileceği konusu bu araştırmanın çıkış noktası olmuştur.3D Sanal dünyalar incelendiğinde İnternetin gittikçe yaygınlaşan kullanıcı-yaratımı-içerik paylaşımı ve sosyal iletişim ağı olma özelliklerinin ikisini birden taşıyan, üç boyutlu sanal dünyaların, mimari tasarım acısından kullanımı ve sağladığı olanakları ele almak amacıyla araştırma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The historical development process of computer games cames to into with possibilities of educational use. Information technology have gained importance in architectural design education, becomes obligatory use of design and research opportunities in the digital environment.Building design education, unlike other includes fields of education, and theoretical courses, as well as includes.“Design İnsturection”is an environment in which the information transmitted directly and tested in a setting with students. The main feature of design education, is the transfer of design education specific to the design of practical studio work with the students interviewed by the trainer in the form of mutual criticism, and aone-to-router transmission of information.İncreasingly integrated with the architectural design of digital technologies and the Internet environment, which called Metaverse how these worlds can provide with approximately to desing education was the subject of this investigation.When examining formal workly Internet's increasingly widespread user-creation of 3D virtual worlds and social networking and content sharing features of both, carrying a three dimensional virtual worlds in order to discuss the possibilities of architectural design andresearch made use of the pain.The purpuseof this study is to investigate the possibleties at 3D virtual Works to a design