2008 küresel ekonomik krizinin Türkiye'de istihdam üzerindeki etkileri
The effects of 2008 global economic crisis on employment in Turkey
- Tez No: 310879
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YÜCEL UYANIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Ekonomik Kriz, Küresel Kriz, İstihdam, İşsizlik, Türkiye, Economic Crisis, Global Crisis, Employment, Unemployment, Turkey
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 193
Özet
Bu çalışmanın amacı, 2008 küresel ekonomik krizinin Türkiye'de istihdam yapısında ortaya çıkarmış olduğu etkileri incelemektir. Bu amaçla, öncelikle ekonomik kriz kavramı ele alınmıştır. Küresel ekonomik krizin oluşmasına yol açan nedenler analiz edildikten sonra, istihdam ve işsizlik kavramsal olarak incelenmiştir. Küresel ekonomik krizin dünya genelinde ve Türkiye'de işsizlik oranlarını çok dramatik bir şekilde yükselttiği, aynı zamanda, zaten bozuk olan istihdam yapısını daha da bozduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is observation of the effects of global economic crisis in 2008 on the employment structure of the Turkey. In this purpose, first, the concept of economic crisis have been analyzed. After causes of the global crisis were analyzed, examining concept of employment and unemployment. Unemployment rates have raised dramatically nearly all over the words and in Turkey, as a result of the global economic crisis. At the same period, employment structure, which was already bad, worsened.