Ebû'l-Mûin en-Nesefî'de peygamberlik ve mûcize
The prophethood and miracle according to Ebû'l-Mûin en-Nesefi
- Tez No: 311049
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CAĞFER KARADAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Ebu'l Mûin en-Nesefî, peygamber, peygamberlik, mucize, kerâmet, Ebu'l-Muin en-Nesefi, prophet, prophethood, miracle, oracle
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kelam Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
“Ebu'l-Muîn en-Nesefî'de Peygamberlik ve Mucize”adlı çalışmamız bir giriş ve iki bölümden oluşturuldu. Giriş bölümünde“Peygamberlik ve İslâm İnanç Sistemindeki Yeri”başlığı altında nübüvvete ait kavramlar ve genel olarak peygamberliğin İslâm inancındaki yeri incelendi. Birinci bölümde ise, Ebu'l-Muîn en- Nesefî'nin peygamberliğe bakış açısı, peygamberliği temellendirmesi ve peygamberlik karşıtı akımlara verdiği cevaplar değerlendirildi. Son olarak ikinci bölümde“Nesefî'de Mûcize”başlığı altında mûcizenin imkânı, çeşitleri, Hz. Peygamberin mûcizeleri ve mûcize ile kerâmet farkı işlendi.
Özet (Çeviri)
The study of us named“The prophethood and miracle according to Ebu'l- Muin en-Nesefi”consist of one introduction and two chapters. In the introduction chapter is analysed under the title of“The prophethood and its position in the system of the belief of the Islam”concepts concerning prophethood and the position of the prophethood in the belief of Islam in general. In the first chapter, it is judget the perspectives to prophethood, being grounded to prophethood and the replies to the prophetic anti-currents. Finally, in the second chapter, it is processed the possibility and varieties of miracles, the miracles of Muhammed the prophet and the differences between miracles and oracles.