Korsanlar ve korsanların kullandıkları bayrakların grafik tasarım açısından yüklendiği anlamlar ve günümüz sembolleriyle karşılaştırılması
Comparing pirate flag's meanings with today' s symbols according to the graphic conception
  1. Tez No: 313272
  2. Yazar: ÜMRAN İMRE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAHMUT AYHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Semboller, Grafik Tasarım, Korsanlar, Bayraklar, Logo, Symbols, Graphic Design, Pirates, Flags, Logo
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bu araştırmada; dünya üzerinde sembollerin ne anlama geldiği ve bir sembolün yerine, zamanına ve mekânına göre farklı alanlarda zaman içinde nasıl anlam değiştirdiği incelenmiştir. Bu incelemelerin yapılmasında kaynak tarama yöntemi ile nitel ve nicel araştırma tekniklerinden yararlanılmıştı.Araştırmamızın ikinci bölümünde, korsan bayraklarının sembol anlamları işlenmiş, korsanlar tanıtılmıştır. Üçüncü bölümde ise korsan bayraklarındaki sembollerin günümüzdeki sembollerle karşılaştırması yapılmıştır.Yapılan karşılaştırmalar sonucunda; 17. yüz yıl şartlarında tasarlanmış korsan bayraklarındaki sembollerin, günümüzde anlam değiştirerek kurumsal ve ticari ürün markalarında kullanıldığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this research;it has been examined that what the symbols on the earth means and how the meaning of the symbol changes according to it's place and it's time in different areas in a period of time. To do this research, written source of information method and qualitative and quantitative investigation method have been done.In the second part of this research; the symbol meaning of pirate flags have been told and the pirates have been introduced. In the third part;the comparison of the symbols of pirate flags with today's symbols have been done.As a result of this research;it has been understood that,the pirate flags which were designed in 17. century are used today as a institutional and commercial product by changing their meanings.