Realistic women in the major works of Ernest Hemingway
Ernest Hemİngway?in başlıca eserlerinde gerçekçi kadın
  1. Tez No: 313421
  2. Yazar: ÇAYAN YAZAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN BOYNUKARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, American Culture and Literature, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Amerikan Edebiyatı, Kadın Karakterler, Kayıp Nesil, Gerçekçi, American Literature, Woman Characters, Lost Generation, Realistic
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Amerikan Edebiyatı'nın en tanınmış çağdaş yazarlarından ve Lost Generation (Kayıp Nesil) akımının öncülerinden olan Ernest Hemingway, eserlerindeki kadın karakterleri erkek gözüyle tasvir etmesi nedeniyle eleştirilmiştir. Bu yüzden, eserlerindeki kadın karakterlerin, birçok eleştirmen tarafından gerçekçi ve inandırıcı olmadığı düşünülmektedir. Bu çalışmada, genel inanışın tersine, Hemingway'ın kadın karakterlerinin neden gerçekçi olduklarını ortaya koymak amaçlanmıştır.Bunu gerçekleştirmek için öncelikle yazarın kısa yaşam öyküsü ve edebi hayatı ana hatlarıyla tanıtılacak ve ardından kadın kahramanın olduğu başlıca eserleri ele alınacak ve bunlar da ilgili yazın ile desteklenecektir.Son bölümde ilgili eserlerle ilgi son görüşler belirtilip çalışma sonlandırılacaktır.
Özet (Çeviri)
Ernest Hemmingway, one of the most famous modernist writers of American Literature and pioneers of Lost Generation movement, has always been criticised for his depiction of women from the eye of man, thus his women characters are thought by most of the critics as unrealistic and lacking credibility. In this study, it is aimed at showing the antithesis for this common belief, why Hemingway?s women characters are realistic rather than unrealistic.In order to do so, short information of his life and career will be given. Afterwards, his major works which include woman protagonists will be dealt with and they will be studied taking the title into consideration with the additional help of related literature.In the last part, final comments about the works will be made and the study will be concluded.