Heinrich Böll'ün Babasız Evler romanında çocuk teması
Child theme in the novel ?Houses without Guardian? by Heinrich Böll
  1. Tez No: 313916
  2. Yazar: ŞULE YAZAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN GÜNEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Alman Dili ve Edebiyatı, German Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Alman Edebiyatı, Savaş, Nobel Ödülü, Babasız Evler, Çocuk, Heinrich Böll, German Literature, War, Nobel Prize, Houses Without Guardian, Children, Heinrich Böll
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışmada, Alman Edebiyatında Savaş Yazarı olarak tanınan ve savaş dönemini her anı ve tüm yönleriyle eserlerinde betimleyen Nobel Edebiyat Ödüllü Heinrich Böll'ün 1972 ?Babasız Evler (Haus Ohne Hüter)? adlı eserinde ?Çocuk? temasını incelemek amaçlanmıştır.Bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle Çocuk Edebiyatı ana hatlarıyla tanıtılacak, ardından Heinrich Böll tanıtılarak eserlerinde Çocuk temasına yer verilecektir.Son bölümde ise yazarın Babasız Evler adlı eseri okunup çocuk haleti ruhiyesi tasviri içeren bölümler işaretlenecektir. Ayrıca söz konusu bölümlere ilişkin dünya literatüründe yayımlanmış bu doğrultuda veya tersi görüşlere yer verilecektir. Ardından eserle ilgili son görüşler belirtilip çalışma sonlandırılacaktır.
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed at investigating ?Child? theme in ?Houses Without Guardian (Haus Ohne Hüter)? a work by 1972 Nobel Prize winning Heinrich Böll who is known to be War Writer in German Literature and who have displayed war period with all instances and aspects in his works.In order to do so, Children Literature will be introduced in detail, than, Heinrich Böll will be introduced and Children theme in his works will be dealt with.In the last part, sentences including the description of a child?s state of mind will be marked. Negative and positive criticism concerning these sentences in the world literature will be mentioned. Following that, final comments about the work will be made and the study will be concluded.