Elmas tel kesme ile mermer işletmeciliğinde elmas tellerin kesim performanslarının araştırılması
Investigation of dimond wire cutting and diamond wire cutting performances in marble enterprises
  1. Tez No: 315952
  2. Yazar: ÖZGÜR AKTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VEYSEL ZEDEF
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Elmas teller, Kesim Performansı, Mermer, Cutting Performance, Diamond Wires, Marble
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Mermer işletmeleri için vazgeçilmez bir üretim yöntemi olan Elmas Tel Kesme Yönteminde, Elmas tellerin kesim performansları işletmelerin rantabl olarak çalışması ve devamlılıkları ile ilgili olarak son derece önemlidir. Bu çalışmada Burdur İli sınırları içinde faaliyet gösteren Çelikkol Petrol Mermer San. Ve Tic. Ltd. Şti.'ne ait Karamanlı Bej Mermer Ocağında kullanılan farklı firmalara ait elmas teller ile kullanılan Tel Kesme Makinaları incelenerek bir araştırma yapılmıştır. Yapılan bu araştırma da; elmas tellerdeki aşınma-kesim performans değerlendirmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In Diamond Wire Cutting Method, is an indispensable production method for marble enterprises, Diamond Wire Cutting performance is extremely important for companies?s continous profitable working. In this study, different Wire Cutting Machines, produced by different firms were examined and different Diamond wires were used in Karamanlı Beige Marble Quarry which is owned by Çelikkol Petrol Marble Industry Trade Ltd. Comp. which operates within the provience of Burdur in Turkey. In this study, diamond wires wear-cutting performance has been evaluated.