Hemşirelik öğrencilerinin nanda-ı hemşirelik tanılarını belirleme yetkinliğinin saptanması
The determining of nursing diagnosis efficiency of nursing students
  1. Tez No: 319033
  2. Yazar: SEMİHA AYAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TÜRKİNAZ AŞTI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hemşirelik, Nursing
  6. Anahtar Kelimeler: Hemşirelik, Hemşirelik Öğrencileri, Hemşirelik Tanıları, Nurse, Nursing students, Nursing diagnosis
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Ayan, S. (2012). Hemşirelik Öğrencilerinin NANDA-I Hemşirelik Tanılarını Belirleme Yetkinliğinin Saptanması. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Hemşirelik Esasları AD. Yüksek Lisans Tezi. İstanbul.Araştırma, hemşirelik öğrencilerinin NANDA-I hemşirelik tanılarını belirlemek yetkinliğini saptamak için tanımlayıcı tipte planlanmış bir araştırmadır.Araştırma evrenini 2011-2012 güz döneminde Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu 2., 3. ve 4.sınıf öğrencileri olmak üzere toplam 450 öğrenci oluşturmaktadır.Araştırma örneklemini ise,araştırmaya gönüllü olarak katılan ve sözel izin alınan 211 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında anket formu, NANDA-I tanılarının konmasının beklendiği vaka verilmiştir. Verilerin analizinde sayı, yüzdelik, ki-kare, fisher kesin olasılık testleri kullanılmıştır.Çalışmada hemşirelik öğrencilerinin NANDA-I hemşirelik tanılarını belirlemede başarılı olduğu görülsede istenilen düzeyde olmadığı ortaya çıkmıştır. Hemşirelik tanılarını belirlemede 4.sınıf öğrencilerinin daha başarılı olduğu ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
Ayan, S. (2012). The determining of nursing diagnosis efficiency of nursing students. Istanbul University, Institue of Health Science, Fundamentals of Nursing Division.Master?s Thesis.Istanbul.The study aims to determine the nursing diagnosis efficiency of NANDA- I nursing students. The nature of the study includes 450 students from 2. 3. and 4th grade from Florence Nightingale Nursing Faculty in 2011 - 2012 Autumn Term. The study sample includes 211 volunteer students for whom verbal permission have been acquired. While collecting the data, the case expected as NANDA ? I diagnosis to be made has been used.Although it was determined that nursing students were succesful at ascertaining NANDA ? I nursing diagnosis, it was not at a sufficient level. It also appeared that 4th grade students were more succesful at determining nursing diagnosis.