Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan antrenörlerin iş doyumunun belirlenmesi (İç Anadolu Bölgesi örneği)
A study on job satisfaction levels of trainers working at provincial directorate of youth and sports (The case of central Anatolia region)
  1. Tez No: 320276
  2. Yazar: POLAT KILINÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İş Tatmini, Antrenör, Provincial Directorate of Youth and Sports, Job Satisfaction, coach
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu araştırma, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinde görev yapan antrenörlerin, iş doyum düzeylerinin belirlenmesi amacı ile yapılmıştır.Araştırmanın örneklemi;“İç Anadolu Bölgesindeki illerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinde görev yapan 142 antrenör ”oluşturmaktadır.Araştırmada verilerin incelenmesinde antrenörlerin iş doyum düzeylerini belirlemek için Dawis ve arkadaşları tarafından geliştirilen Deniz ve Güliz tarafından Türkçeye çevrilen ?Minnesota İş Doyum Ölçeği (MIDÖ)? kullanılmıştır.Araştırmaya katılan personelin iş doyum düzeylerinde, Cinsiyet, Eğitim, Çalışma Statüsü, Gelir durumu ve Kademe değişkenlerine göre anlamlı düzeyde farklılaşmadığı tespit edilmiştir. Fakat Personelin iş doyum düzeylerinde, çalışma yılı (11-15 yıl arasında çalışan içsel ve dışsal doyum) değişkenine göre anlamlı düzeyde farklılaştığı bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
This study aims to determine the job satisfaction levels of trainers working at Provincial Directorate of Youth and Sports.The research sample consists of 142 trainers working at Provincial Directorate of Youth and Sports in Central Anatolia Region.The research data is examined by using ?Minnesota Job Satisfaction Scale (MJSS)? developed by Dawis and friends, and translated into Turkish by Deniz and Güliz in order to determine trainers? job satisfaction levels.It has been determined that there is not a significant difference between job satisfactions levels of trainers in terms of gender, education, working position, income statue, seniority variables. It has been found out that there is a significant difference between job satisfaction levels of trainers in terms of working year variable (working between 11-15 years internal and external satisfaction).