Yarı ß-kuvvetli artan dizilerin uygulamaları
Applications quasi ß-power increasing sequences
  1. Tez No: 320857
  2. Yazar: ENES YAVUZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET ÖZARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak matris toplanabilme, Toplanabilme çarpanı, Yarı -kuvvetli artan dizi, Sonsuz seri, Absolute matrix summability, Summability factor, Quasi ß-power increasing sequences, Infinite series
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 49
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, çalışmada kullanmış olduğumuz temel tanım ve teoremler verilmiştir.İkinci bölümde, olmak üzere toplanabilme çarpanı kullanılarak elde edilen sonsuz bir serinin toplanabilmesi ile ilgili iki teorem ifade ve ispat edilmiştir.Üçüncü bölümde, ikinci bölümde vermiş olduğumuz iki teorem yarı -kuvvetli artan diziler kullanılarak daha zayıf şartlar altında toplanabilme metoduna genelleştirilmiştir.Dördüncü bölümde ise, yapılan çalışmalar ile ilgili sonuçlar verilmiş ve verilen teoremler üzerine genel değerlendirmeler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study consists of four chapters.In first chapter, basic definitions and the theorems used in the study are given.In second chapter, two theorems related with summability of an infinite series obtained by using summability factor are expressed and proved.In the third chapter, the two theorems given in the previous chapter are generalized to summability method under weaker conditions by using quasi -power increasing sequences.In the fourth chapter, results related with studies done are given and general assessments on given theorems are done.