Bir dini grup olarak Bahailer: Türkiye örneği
Bahais as a religious group: Example of Turkey
- Tez No: 321815
- Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN BAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Grup, Dini Grup, Bahailik, Group, Religious Group, Baha?i
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Birinci bölümde araştırmanın konusu, amacı, önemi, sınırlılıkları ve kapsamı hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde; grup ve dini grubun tanımı, çeşitleri hakkında bilgi verilmiş ve dini grubun oluşumu üzerine sosyologların yapmış oldukları tanımlamalar değerlendirilmiştir, Bahai din adamları ve Bahai idari düzeni hakkında bilgi verilmiştir, Bahai dini pratikleri ele alınmıştır, Bahailerin hayatını düzenleyen dini prensipler ele alınarak değerlendirilmiştir. Üçüncü bölümde ise araştırmanın yöntemi, araştırmanın problemleri, ve çalışmada kullanılan teknikler verilmiştir. Dördüncü bölümde araştırmanın bulguları analiz edilerek yorumlanmıştır, ayrıca görüşmeler sonucu elde edilen veriler değerlendirilmiştir. Son bölümde ise araştırmanın problemleri değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The first chapter, research information on the field and rnage of the research has been presented.The second chapter; of this study is assigned to the group, the definition of the group and there is given information about kinds of this religious group and the descriptions made by the sociologists on the formation of this group are evaluated, gives information about the Bahai?s religious leaders and the Bahai administrative order, the Bahai?s religious practices are discussed. In the third chaptır; of thıs research, the approach of research, the problemş in the research have been detailed. The findings of the research are analyzed and interpreted in the chapter, the datas obtained through interviews are evaluated as well. At the last chapter, the problems of the Research are evaluated.