Normlu lineer uzaylarda rough yakınsaklık
The rough convergence on normed linear space
- Tez No: 322493
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ŞENGÖNÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Yakınsaklık, rough yakınsaklık, rough limit kümesi, rough cauchydizisi, Convergence, rough convergence, rough limit set, rough Cauchy sequence
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Nevşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu tez çalı¸smasının birinci bölümünde yakınsaklı?gın tarihsel geli¸siminden bahsedilmi¸stir.Ikinci bölümünde bir X normlu uzayında yakınsaklık hakkında temel tanım ve teoremlerverilmi¸stir. Üçüncü bölümünde normlu uzaylar üzerinde rough yakınsaklı?ga dair temel tanımve teoremler hakkında etraflıca bilgilere yer verilmi¸stir. dördüncü bölümünde RoughCauchy dizi hakkında bilgiler sunulmu¸stur. Be¸sinci ve son bölümünde sonuç ve önerilereyer verilmi¸stir.
Özet (Çeviri)
In the first section of this thesis, the historical progress of convergence have discussed. Inthe second section, the basic definitions and theorems about convergence of on X-normedspace have given. In the third section, the basic definitions and theorems about roughconvergence have introduced and studied detailed. In the fourth section, the informationabout rough Cauchy sequences have present. In the fifth and last section, conclusions andrecommendations have given.