The effect of particle size of silicone type of softeners on sewing damage of denim fabrics
Silikon yumuşatıcıların parçacık büyüklüklerinin denim kumaşların dikimi üzerine etkisi
  1. Tez No: 323137
  2. Yazar: ESİN BABALIK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEM GÜNEŞOĞLU, ÖĞR. GÖR. SİNEM GÜNEŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İğne kesme indeksi, silikon yumuşatıcılar, iğne numarası, iğne kaynaklı hasar, Needle cutting index, needle size, silicone softeners, needle-related damage
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Konfeksiyon ürünlerinin kalitesi ve tutum özelliklerinin korunması popüler hale gelmiştir. Dokuma kumaş hazır giyim üretiminde en çok kullanılan kumaş çeşidi denim kumaşlardır. Denim hazır giyim imalatında dikiş parametrelerinin kalitesi önemlidir. Bunun yanında denim ürünlerin tuşesi de önemli bir parametredir. Ayrıca, iğne batışından kaynaklı kuvvetlerin ortaya çıkardığı dikiş hasarları, hazır giyim üretiminde ciddi problemlerdir. Dikiş işlemi esnasında dikiş batışlarından kaynaklanan kuvvetleri azaltabilmek için silikon yumuşatıcılar kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı parçacık büyüklüğü değiştirilmiş silikon yumuşatıcıların denim kumaşların dikiminde meydana gelen dikiş hasarına etkisini araştırmaktır.
Özet (Çeviri)
To maintain the quality and the handle properties of apparel become so popular. One of the most popular fabric qualities in woven garment manufacturing is denim fabrics. For denim garment production quality sewing parameters are important. Besides, handle of denim garments fabrics is an important parameter. Also, seam damages are serious problems for apparel production and most of them caused by needle penetration forces. To reduce needle penetration force during sewing softening finishes are used. The main object of this study is to investigate the effect of the particle size of the silicone softeners on a certain sewing damage at denim fabrics.