Corporate social responsibility and corporate reputation relationship from individuals value priorities
Kurumsal sosyal sorumluluk ve kurumsal itibar ilişkisinde bireylerin değer öncelikleri
- Tez No: 323302
- Danışmanlar: PROF. DR. SELİME SEZGİN, ÖĞR. GÖR. PINAR KILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Sosyal Sorumluluk, (KSS), Kurumsal İtibar, Değer Teorisi, Corporate Social Responsibility (CSR), Corporate Reputation, Value Theory
- Yıl: 2012
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Pazarlama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 140
Özet
Dünya, globalleşme ve teknolojik gelişmeler sonrasında, tüm unsurların birbiriyle etkileşim içinde bulunduğu bir global köye dönüşmüştür. Bu enformasyon çağıyla birlikte, iş dünyası da tıpkı insanlar gibi gelecek nesillere ve dünyamıza karşı sorumluluklarının bulunduğunu nihayet anlamış ya da anlamak durumunda kalmıştır. Sürdürülebilirlik, kurumsal vatandaşlık, kurumsal sosyal sorumluluk gibi kavramlar gelişmiş ve kurumlar bu konularla ilgili çabalarını raporlamak zorunda kalmışlardır. İtibar kavramı da, bu hızla değişen global ortamda şirketlerin farklılaşması ve rekabet avantajı kazanmaları açısından önemli bir kıymet haline gelmiştir. Bu çalışmada, kurumsal sosyal sorumluluk, kurumsal itibar ve her iki kavramın birbirleriyle olan ilişkileri detaylıca incelenmiştir. Söz konusu ilişkiyi değer teorisi bağlamında saptamak amacıyla bir de araştırma gerçekleştirilmiştir. Kişilerin değer önceliklerinin, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerini ve kurumun itibarını değerlendirmede önemli bir rol oynadığı görülmektedir.
Özet (Çeviri)
After globalization and technological developments, the world has become a global village that all the elements of it are interrelated to each other. In this information age, business eventually understood ?or had to understand- that they have responsibilities to the individuals to the world and to the future generations. Sustainability, corporate citizenship, corporate social responsibility (CSR) concepts evolved and corporations had to start reporting their efforts about these issues. Reputation also became a significant asset for differentiation and gaining competitive advantage for the companies in this rapidly changing global environment. In this study, CSR, corporate reputation and their relationship have been analysed in detail. A research has also been conducted in order to determine this relationship from the value theory context. It is seen that value priorities of individuals play an influential role in CSR actions, influencing to the essence of certain reputation stories in the corporate context.