Karayolu yük taşımacılığı yapan işletmelerin müşteri memnuniyetini arttırmak için uyguladığı faaliyetler: Isparta örneği
The activities of transportation service company on public road in order to enhance customer satisfaction: the sample of Isparta
- Tez No: 325279
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SONAY ZEKİ AYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lojistik, Ta?ımacılık, Mü?teri, Mü?teri Memnuniyeti, Logistic, Transportation, Customer, Customer Satisfaction
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
?Karayolu Yük Ta?ımacılığı Yapan ??letmelerin Mü?teri MemnuniyetiniArttırmak ?çin Uyguladığı Faaliyetler: Isparta Örneği? isimli çalı?mamızın amacı;Isparta bölgesinde faaliyet gösteren ta?ımacılık i?letmelerinin, mü?teri memnuniyetisağlamak için yaptıkları çalı?maların ölçülmesine yönelik bir akademik ara?tırmayapılmı?tır.Ara?tırmamız Isparta Bölgesinde faaliyet gösteren yük ta?ımacılığı yapani?letmeler üzerinde yapılmaktadır. ??letmelerin ileti?im bilgileri, Isparta Ticaret veSanayi Odasına kayıtlı olup, ta?ımacılık sektörüyle uğra?an Kargolar, ambarlar venakliyeciler olu?turmu?tur. Odaya kayıtlı ve fiilen ta?ımacılık mesleğini sürdürenmeslek gruplarından tesadüfi örnekleme yöntemi ile Isparta bölgesi içerisinde,88i?letmeye anket soruları yöneltilmi?tir. Fakat bu i?letmelerin 40 tanesinin isimgöstermek maksadıyla farklı meslek yaptığı ya da i?letmelerinin yük ta?ımacılığıyapmadığı saptanmı?tır. Bu sebeple Isparta?da ta?ımacılık yapan 48 i?letmeye anketuygulanmı? ve değerlendirmeye alınmı?tır.Yük ta?ımacılığı yapan i?letmeler, ara?tırma sonuçlarına göre genel olarakrekabetin yüksek olması sebebiyle, yük ta?ımacılığı yapan i?letmeler mümkün oldukçamü?teri memnuniyeti kazanmak için diğer yük ta?ımacılığı yapan i?letmelerle aynıseviye hizmet vermeye veya hizmetlerinin arasında seviye farkı olu?turmamayaçalı?maktadırlar.
Özet (Çeviri)
The objective of our study is called as ? The Activities of Transportation ServiceCompany on Public Road in order to Enhance Customer Satisfaction: The Sample ofIsparta? ; to conduct an academical research for measuring the studies which performedby transportation service firms founded in Isparta region for providing customersatisfaction.Our research has been performed on transportation service firms in Ispartaregion. The communication informations of these firms are enrolled in Isparta chamberof commerce and industry. These firms has consisted from cargos, warehouses andtransporters that deal with transportation activities. The questionnaire form has beendirected to 88 firms located in Isparta region. Which elected with the method ofrandomly sample from the profession groups that registered in chamber and kept on thetransportation occupation. But it is founded that the fourty firms of eighty eight firmsperformed on a different occupation for just representing the name or not focused ontransportation service. Thus, questionnaire has been implemented and assessed just forfourty-eight transportation service firms in Isparta.According to the results of research the reason that the competiteveness isconsiderably high, transportation service firms have been trying to present service as inthe same level as the other transportation service firms do in order to earn customersatisfaction as soon as possible.