Sosyal paylaşım sitelerinin meslek lisesi öğrencilerinin sosyalleşmeleri üzerindeki etkileri
The affects of social networks above socialization of vocational high school students
- Tez No: 325985
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMRA ÜNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Socialization, Social Networks, Students
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 257
Özet
Bu çalışmada sosyal paylaşım sitelerinin meslek lisesi öğrencilerinin sosyalleşmeleri üzerindeki etkileri araştırılmıştır.Tarama modeli ile yapılan bu çalışmada ilk önce literatür taraması yapılmıştır.Daha sonra ise veri toplama aracı olarak anket geliştirilmiştir.Bu işlemlerden sonra anket uygulaması yapılmıştır.Anket; İstanbul ilindeki çeşitli meslek liselerindeki 400 öğrenciye uygulanmış olup toplam 3 bölümden oluşmaktadır.İlk bölümde öğrencilere yöneltilen kişisel sorular ve sosyal paylaşım sitelerini kullanmanın öğrencilerin sosyalleşmeleri üzerindeki etkilerini incelemek için sorulan sorular yer almaktadır.İkinci bölümde,öğrencilerin sosyal paylaşım sitelerini kullanma amaçlarını belirlemek için sorulan sorular vardır.Üçüncü ve son bölümde ise öğrencilerin konuyla alakalı kişisel görüşleri var ise yazmaları istenmiştir.Araştırmanın verileri toplandıktan sonra gerekli analiz işlemleri yapılmıştır.Öğrencilerin görüşleri ayrıntılı olarak incelenip,istatistiksel çalışmalarla ayrıntılar tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The affects of social networks above socialization of vocational high school students is observed in this research.Firstly literature carding is done by using the scanning method.Then,a questionnaire is developed to sum up the data.The questionnaire which is carried out with 400 students in various schools in İstanbul,consists of three parts.In the first part,personal questions are asked to students for to investigate the affetcs of social networks above socialization of them.In the second part,there are questions to observe the aims of the students in using the social Networks.In the third and the last part,it is wanted from students to write about their thoughts about the subject if it exists.After the data is collected, the necessary analyzes are done.The thoughts of the students are examined in a detailed way and the rest of the part is completed by statistical workouts.