Bernhard Schlink'ın Eve Dönüş adlı romanında eve dönüş ve yolculuk olgusu
Journey and homecoming metaphors in Bernhard Schlink's novel Homecoming
- Tez No: 327441
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. CEMİLE AKYILDIZ ERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Alman Dili ve Edebiyatı, German Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Yolculuk, Eve Dönüş, Nasyonal Sosyalizm, Baba-Oğul, Journey, Homecoming, National Socialism, Father and Son Conflict
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Alman Kültürü ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu tezin amacı, Alman yazarı Bernhard Schlink'in Eve Dönüş adlı romanında eve dönüş ve yolculuk metaforlarını, baba-oğul çatışmasını, savaş sonrası parçalanan ailelerin sorunlarını roman kahramanlarının hayatlarından yola çıkarak, incelemek ayrıca romanın tarihsel arka planını oluşturan nasyonal sosyalizmin yolculuğu ile o dönemde yaşayan insanların, siyasi düşüncenin etkisi ile yaptıkları hataları ortaya koyarak, insanlık dışı uygulamaları analiz etmek ve böylece belki de gelecek için bu tür uygulamaları engellemeye bir nebze de olsa katkıda bulunmaktır.Kahramanların yaptıkları mekânsal ve psikolojik yolculukların kişiliklerini kazanmadaki etkileri çalışmanın sonucunda ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to evaluate `journey? and `homecoming? metaphors, father and son conflict, and the problems of dissolved families after WWII, through analysis of the characters in the novel. Thus, the study reflects antihuman applications by examining the process and policies of National Socialism as historical background of the novel and by pointing out the errors and deficiencies of people living under the political atmosphere of the era, and thus it might contribute to prevent such applications by putting the problem as a sample. It is one of the important results of this study that the effects of psychological and spatial journeys contribute to the identity developments of the characters in question in the novel.