Yükseköğretim kurumlarında kurum içi iletişim anlayışı ve paydaş memnuniyeti ilişkisi: Akademik personel perspektifinde bir çalışma
The relationship between internal comminication in higher education institutions and stakeholder satisfaction: A study from the perspective of academic staff
- Tez No: 327763
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖYKÜ GÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Halkla İlişkiler, İletişim Bilimleri, Education and Training, Public Relations, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Kurum içi iletişim, Paydaş, Paydaş Memnuniyeti, Yükseköğretimde Paydaş, Akademik Personel Memnuniyeti, Internal Communication, Stakeholder, Stakeholder Satisfaction, Stakeholder in Higher Education, Academic Staff Satisfaction
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama İletişimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 137
Özet
Bu çalışmada kurum içi iletişim anlayışı ana hatlarıyla, yükseköğretim kurumlarında çalışan akademik personeller baz alınarak incelenmektedir. Çalışmanın amacı, yükseköğretim kurumlarının en önemli paydaşlarından, biri olan akademik personellerin memnuniyetlerinin, kurumun benimsediği kurum içi iletişim anlayışı ile ne derece ilişkili olduğu belirlenmeye çalışmaktır. Bu ilişkiyi ölçebilmek için, bir takım kriterler sonucunda iki yükseköğretim kurumu belirlenmiştir. Bu iki kurumda çalışan ve tesadüfî olarak seçilen, toplamda 437 akademik personele anket çalışması düzenlenmiş ve elde edilen sonuçlar incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study analyses internal communication perception in higher education institutions by focusing on academic staff. The purpose of the project is to find out to what extent there is a relationship between the satisfaction of academic staff who are main stakeholders of higher education institutions and internal communication policies of these institutions. To measure this relationship, two higher education institutions have been determined. Followingly, 437 academic staff who are randomly selected and work in these two institutions have been surveyed. Then, the results have been examined.