Sustainable trade in relation with climate change in agricultural studies,Turkey
Türkiye'de tarımsal çalışmalarda iklim değişikliğinin sürdürülebilir ticaretle ilişkisi
  1. Tez No: 327771
  2. Yazar: SELEN BEDÜK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAMİT VANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Ticarette Sürdürülebilirlilik, İklim Değişikliği, Vermicomposting, Tarımda Sürdürülebilirlilik, Sustainability in Trade, Climate Change, Vermicomposting, Agricultural Sustainability
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Geçmiş tarihe bakıldığında, ekonomik gelişmelerin artan enerji kullanımlarına sebebiyet verdiği saptanmıştır. Ticarette sürdürülebilir gelişimin teorik kapsamı ve yenilenebilir enerji konuları hem ulusal hem de uluslar arası boyuttta ele alınmıştır.İklim değişikliği ile ilgili ilk bulgular yenilenebilir teknolojilein gelişimine sebep olmuştur. Bu tez literatür taraması aşamasında konuyla bağlantılı kilometre taşları olarak adlandirabileceğimiz veriler ışığı altında yazılmıştır ve altenatif bir yenilenebilir enerji sistemi olan Vermicompost'a odaklanmaktadır. Bu tezde küresel tarım ve çevre sürdürülebilirliliği kavramına yeni bir çözüm getirebilme çerçevesinde tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTHistorically, economic developments have been strongly in relation with increasing energy use and growth of greenhouse gas emissions (GHG). Moreover, therotical concepts of sustainable development in trade and renewable energy issues intersect in global and local considerations. Early evaluations of the effects of climate change on agriculture lead to the trial of new renewable energy technologies. This thesis, which highlights the milestones of the literature related topics, focuses on suggesting a more considerably flexible system called Vermicomposting. The thesis frames the disussion of bringing up a new solution within the context of global agricultural environmental sustainability.