Faizsiz bankacılık sisteminin bankacılık sistemi içindeki yeri:Türkiye'de karşılaştırmalı genel durum analizi
The participation banking in banking sector: The comperative general statement analysis in Turkey
  1. Tez No: 328527
  2. Yazar: AHMET TAYFUR AKCAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULKADİR KÖKOCAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Ekonomi, Banking, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Katılım Bankacılığı, Faizsiz Bankacılık, Mevduat Bankacılığı
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uşak Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu çalışma Türkiye'deki katılım bankacılığı hakkında bilgi verilmek amacıyla hazırlanmıştır. Katılım bankacılığı ve mevduat Bankacılığı genel işleyiş, yapı ve faaliyet bakımından birbirlerinin alanına girdiğinden ilk olarak mevduat bankacılığının genel yapısı, tarihçesi ve sektörel yapısı hakkında bilgi verilmiştir. Sonra faizsiz bankacılığının fikri alt yapısına gelişimine, ilgili kurum ve kuruluşlarına, işleyiş yapısına ve Türkiye'de faaliyette bulunan ve 2005 yılından sonra adı katılım bankacılığı olarak değiştirilen özel finans kuruluşları hakkında bilgi verilmiştir. Son olarak da katılım bankacılığı ve mevduat bankacılığının 2005-2010 yılları arasındaki personel yapısı, aktif büyüklükleri, fon toplama ve kullandırma oranları bakımından karşılaştırma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is intended to give information about participation bank in Turkey. Since participation bank and deposit banking are jointly related in terms of overall functioning, structure and activity, first information about general structure, history and sectoral structure of deposit banking is provided. Then, some information is offered about the bases of the idea of interest-free banking, its development, relevant institutions and agencies, its functioning structure as well as the private financial institutions operating in Turkey whose name was changed as participation bank after 2005. Lastly, participation bank and deposit banking are compared with respect to personnel structure, size of assets, fund collection and utilization rates.Key words : Participation Banking, Interest-Free Banking, Deposit Banking