Leke Dukagjini Kanununun İslam Hukukuna göre tahlili
Analysi's of Leke Dukagji'ni Kanunu according to the Islamic Law
- Tez No: 328665
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ KAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Hukuk, Religion, Law
- Anahtar Kelimeler: Leke Dukagjini, Kanun, Fıkıh, Arnavutluk, İslâm Hukuku, Fiqh, Leke Dukagjini, Code, Albania, Islamic Law
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu çalışmamızda, Arnavutluk geleneksel hukukunun en önemli temsilcisi olan Leke Dukagjini kanununun en önemli konularının İslam hukukuna göre tahlili yapılmıştır. Çalışma, giriş, iki bölüm ve sonuçtan oluşmaktadır.Birinci bölümde, Dukagjinler ve Leke Dukagjini, Arnavutluk geleneksel hukuku, Leke Dukagjini kanunu ve onun bugünün Arnavutları üzerindeki etkisi hakkında bilgi verildikten sonra 20. Yüzyılın başında Leke Dukagjini Kanununu derleyen A. Shtjefen Kostandin Gjeçov'un kısa bir biyografisi veriliyor.İkinci bölümde, konu kunu ilerleyerek Leke Dukagjini Kanunu'nun İslam hukukuna göre tahlili yapılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study Albanian traditional Law?s most important reprsentative Leke Dukagjini kanunu is analysed according to the İslamic law. This study consists of introduction, two main parts and conclusion.In the first chapter is given directions about Dukagjins and Leke Dukagjini, about Albanian traditional law, about Leke Dukagjini code and its effects on the todays Albanians and a short biografi of the gleaner of the code, Shtjefen Kostandin Gjeçov.In the second chapter, we tried to analyse the code of Leke Dukagjini according to the İslamic Law going subject by subject.