Erzurum'da İlhanlılar Dönemi(1256-1336)
The Period of İlkhanid in Erzurum
- Tez No: 328722
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EROL KÜRKÇÜOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: İlhanlı Devleti, Erzurum, Moğollar, Ilkhanid State, Erzurum, The Mongols
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
Erzurum, Tarihte birçok millet, kavim ve devlet ile tanışmış bir şehirdir. İlhanlı Devleti'nin yaklaşık bir yüzyıl süren hâkimiyeti Erzurum şehrinde bir dönemi kapsamaktadır.?Erzurum'da İlhanlılar Dönemi? adlı çalışma genel olarak bir şehir tarihinden ziyade bir dönem tarihi niteliğindedir. Adı geçen çalışmada İlhanlı Devleti'nin Erzurum şehrindeki mevcudiyetinden, vücuda getirdikleri eserlerden, sosyal ve siyasi mekanizmadan bahsedildiği gibi ayrıca İlhanlıların genel olarak sahip oldukları siyasi, sosyal ve sanatsal hasletleri de açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
Erzurum is a city which had met with many nations ,tribes and states in past.Nearly a century long domination of the state of the Ilkhanid a period covered in the city of Erzurum. The period of İlkhanid in Erzurum describes generally in the history of period rather than the date of a city.The period of Ilkhanid in Erzurum the presence of the Ilkhanid state in Erzurum created works social and political mechanism in general as mentioned Ilkhans have also political ,social and artistic features are explained.