İhsan Rahim'in neşrettiği şarkılı kantolu Karagöz oyunları (İnceleme-metinler)
Karagoz with song and canto published by İhsan Rahim (Research - texts)
- Tez No: 328754
- Danışmanlar: PROF. DR. DLİAVER DÜZGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halk Bilimi (Folklor), Türk Dili ve Edebiyatı, Folklore, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Gölge Oyunu, Şarkı, Kanto, Shadow Play, Song, Canto
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 207
Özet
Bu tez çalışması 1909 yılında İhsan Rahim tarafından yayınlanan Şarkılı Kantolu Karagöz Oyunları ile ilgilidir.Tezimizin konusunu oluşturan bu oyunlar öncelikle Arap harflerinden Latin harflerine aktarılmış ardından oyunların Cevdet Kudret'teki neşri ile karşılaştırılmıştır. Oyunlardaki şarkı, kanto, marşlar, güfte ve beste sahipleri ayrı bir başlık altında incelenmiştir.Sonuç bölümünde ise oyunlar ile ilgili elde ettiğimiz bilgiler mevcuttur.Çalışmamızın sonunda sözlük, kaynakça ve öz geçmiş bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis is related to Şarkılı Kantolu Karagöz Oyunları (meaning Karagöz Plays with Cantos and Songs in Turkish), published by İhsan Rahim in 1909.The plays subject to out thesis were first transfered from Arabic letters to Latin alphabet letters and then compared with the publication of Karagoz by Cevdet Kudret. The songs, cantos, anthems, lyrics writers and composers were studied under separate headings.The information on the plays was presented in the conclusion part.A glossary, references and a CV was also added to the end of the study.