Klasik Türk edebiyatında kaynaklar (16. yüzyıl - 17. yüzyıl)
Classical Turkish literature resources (16th century - 17th century)
  1. Tez No: 328814
  2. Yazar: FUNDA ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METİN AKKUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bibliyografya, Türk Dili ve Edebiyatı, Bibliography, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Klasik Türk Edebiyatı, 16. Yüzyıl, 17. Yüzyıl, eserler, kitaplar, tezler, Classical Turkish Literature, 16th century, 17th century, works, books, theses
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 575
Özet
Klasik Türk Edebiyatında Kaynaklar adlı bu yüksek lisans tezinde, 16. yüzyıldan 17. yüzyılın sonuna kadar eser veren şairlerin ve yazarların isimleri alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir. Yüzyılların edebî yapısı özetlendikten sonra, bu yüzyıllarda eser vermiş olan şair ve yazarların eserleri hakkında da kısa bilgiler verilmiştir.16. ve 17. yüzyıllarda yazılmış olan eserler hakkında yayımlanan kitapların ve hazırlanan tezlerin bibliyografik künyelerine yer verilmiştir. Çeşitli kitapların ve ansiklopedilerin bibliyografyalarının; kütüphane kataloglarının ve internet sitelerinin de taranması sonucu elde edilen tüm bu kitap bilgileri, alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir.Kitap bilgileri; yazar, eser, hazırlayan/hazırlayanlar, çeviren/çevirenler, yayınevi adı, yayın yeri, yayın tarihi ve sayfa sayısına göre düzenlenmiştir.Tez bilgileri ise; yazar, eser, tez türü, danışman unvanı ve adı-soyadı, üniversitesi, fakülte/enstitüsü, varsa anabilim dalı, şehri, tarihi, sayfa sayısına göre düzenlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The names of the poets and authors who have written their works from the 16th century up to the end of the 17th century have been arranged alphabetically in this thesis entitled Classical Turkish Literature Resources. After summarizing literary background of these centuries, a brief information on the works of poets and authors has also been provided.The bibliographic information of the theses and published books on the works written in 16th and 17th centuries is included in this research. Bibliographies of various books and encyclopedias, and the book descriptions obtained by scanning laboratory inventories and web sites have been arranged alphabetically too.The book descriptions follow this order; author, name of publication, editor(s), translator(s), name of publisher, date of publication and number of pages.The information of the thesis is as follows; author, name of publication, type of thesis, supervisor, name of university, faculty/institute ,department ?if any-, place of publication, date of publication and number of pages.