Genel cerrahi vizitlerinin elektronik ortamda kayıt edilmesi ve takibinin konvansiyonel yöntemle karşılaştırılması
Digital recording of general surgery ward rounds and comparison of its follow-up with conventional method
- Tez No: 328964
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDİL CEM İBİŞ
- Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
- Konular: Genel Cerrahi, General Surgery
- Anahtar Kelimeler: Cerrahi vizit, el terminali, elektronik hasta viziti, elektronik anamnez, Surgical ward round, hand terminal, electronic patient visit, electronic history taking
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Tıp Fakültesi
- Ana Bilim Dalı: Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 43
Özet
ÖZETCerrahi servislerde devamlılığın eksiksiz ve sağlıklı bir ?ekilde sağlanabilmesi için hasta anamnezi ve hasta vizitleri geçmi?ten bu yana süregelen ve bundan sonrada devam edecek olan iki temel unsurdur. Bizim amacımızda bu süreçte gereksinimlere daha fazla cevap verebilecek, i?leyi?i kolayla?tıracak ve bunun yanında zamandan tasarruf sağlayabilecek yeni bir yöntem bulmaktı. Kullandığımız bu yöntemin yıllardır kullanılan konvansiyonel yöntem olarakta adlandırdığımız yöntemle kar?ıla?tırılmasını amaçladık.Çalı?maya 30 hasta dahil edildi. Bu hastaların yatı? öncesi anamnezleri iki yöntem kullanılarak alındı ve bu süreler iki yöntem içinde farklı farklı kaydedildi. Sonrasında hastaların yattığı hergün sabahları yine iki yöntemde kullanılarak vizitleri alındı. Bu süreler iki yöntem içinde ayrı ayrı ve günlük olarak kaydedildi. Bu süreler alınan anamnez ve vizitler için ayrı ayrı istatistiksel olarak değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucu el terminali kullandığımız yöntemim zaman açısından diğerine göre daha avantajlı olduğunu saptadık. Ayrıca yeni kullandığımız tekniğin bilgi aktarımı, geçmi? bilgilere ula?ım gibi noktalarda daha önce ya?anan problemleri engellediği görüldü.Sonuç olarak; el terminali yardımı ile denediğimiz bu yöntem zaman tasarrufu ve doğru bilgi aktarımı açısından konvansiyonel yönteme göre daha avantajlıdır. Üzerinde çalı?ıldığı taktirde daha birçok noktada avantaj sağlayacağı kanaatindeyiz.
Özet (Çeviri)
DIGITAL RECORDING OF GENERAL SURGERY WARD ROUNDS AND COMPARISON OF ITS FOLLOW-UP WITH CONVENTIONAL METHODSUMMARYIn order to ensure the continuity completely and healthfully in surgical services, patient anamnesis and patient ward round are two fundamental elements ongoing since the past and it will continue. Our goal also was to find a new method which will meet the requirements much more, make the functioning easier, and besides save time. We aimed the comparison between the method which we use and the method used for years and also called as conventional method.Thirty patients were included in the study. Medical histories of these patients before hospitalization were taken using two methods and these periods were recorded differently for the two methods. Then, it was taken their visits every morning, again using the two methods. These periods were recorded on a daily basis and separately for two methods. These periods were respectively evaluated for anamnesis and visits as statistically. As a result of evaluations, we determined that the method which we used hand terminal is much more advantageous in terms of time according to another. Furthermore, it was seen that the new technique eliminated the problems encountered previously such as: transfer of knowledge, access to past information.Consequently, this method which we tried with the help of hand terminal is much more advantageous in terms of time saving and transfer of accurate information according to the conventional method. We are considering that it will provide advantageous at many point as long as working on it.