Isparta Eğirdir Gölü turizm amaçlı su sporları eylem planı
Water sports action plan of Isparta-Egirdir lake for tourism aims
  1. Tez No: 330807
  2. Yazar: HATİCE EDA ULUSAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ATİLA GÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Eğirdir gölü, eylem planı, su sporları, turizm, sürdürülebilir, SWOT analizi, Egirdir Lake, action plan, water sports, tourism, sustainable SWOT analysis
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 173
Özet
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olarak bilinen Isparta-Eğirdir Gölü ve çevresi, çok yönlü görsel ve işlevsel özellikleri nedeniyle rekreasyonel ve turizm açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu bağlamda özellikle su sporları turizmi açısından ulusal ve uluslararası bir konuma sahiptir. Bu çalışmanın amacı Eğirdir Gölü ve çevresinde su sporları turizmin mevcut durumunu analiz etmek, kullanıcı talep ve eğilimleri belirlemek ve sürdürülebilir su sporları turizmi eylem planını gerçekleştirmektir.Çalışmada izlenen yöntem, envanter ve sörvey, mevcut durum analizi ve amaçlar/hedeflerin belirlenmesi, analiz ve değerlendirme, sentez olmak üzere 4 aşamada gerçekleştirildi. Mevcut durum analizi için SWOT analizi, talep ve eğilimleri belirlemek için anket çalışması (n:250) uygulandı. Elde edilen veriler SPSS programında analiz edildi. Elde edilen veriler doğrultusunda sürdürülebilir su sporları eylem planı yapıldı.Sonuç olarak, Eğirdir Gölü su sporları turizmi açısından ulusal ve uluslararası öneme sahiptir. Konu ile ilgili talep ve eğilimlerin yüksek olduğu ve yapılan örnek eylem planı ile su sporları etkinliklerinin nerede ve ne şekilde yapılacağına yönelik stratejik yönetim ilkeleri ve önerileri getirildi.
Özet (Çeviri)
Isparta - Egirdir Lake and its surroundings, which is known as Turkey's biggest fresh water lake, has an important potential in terms of recreational and tourism, owing to the visual and functional properties of multi-faceted. In this context, especially in terms of water sports tourism, it has a national and international location. The purpose of this study is to analyze the current status of water-sports tourism in Egirdir Lake and its surroundings, to identify trends and user demand and to realize sustainable water sports tourism action plan.The methodology of the study was performed in 4 stages, inventory and survey, analysis of current situation and determining and the goals/objectives, analysis and evaluation, synthesis. SWOT analysis for the analysis of current situation, survey for identifying trends and demand (n:250) were performed. Data obtained from these, sustainable water sports action plan was prepared. The data obtained were analyzed by using SPSS program.As a result, Egirdir Lake in terms of water sports tourism has national and international importance. High demand and trends related to this subject and an action sample plan which was made intended for where and how to do water sports activities strategic management principles and the recommendations were brought.