Yerel yönetimler ve eğitim hizmetleri ilişkisi
The relationship between local governments and training services
  1. Tez No: 331149
  2. Yazar: YILMAZ ARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ İHSAN ÖZEROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel yönetimler, eğitim, hizmet anlayışıIII, local government, education, service concept
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Dünyanın tüm ülkelerinde kamu yönetiminin önemli ve vazgeçilmez bir öğesi olan yerel yönetimler, anayasa ile düzenlenmiş, demokratik ve özgür örgütler olarak yönetim sistemleri içerisinde ağırlıklarını devamlı olarak arttırmaktadırlar. Değişen dünya koşulları ve merkezi yönetimin iş yükünün oldukça artması nedeniyle, görevlerini aksatmaları, yerel özellikli kamu hizmetlerinin halka en yakın olan yerel yönetim birimleri tarafından yerine getirilmesi anlayışının benimsenmesi, hizmet sunumunda halkın beklentilerinin bütünüyle karşılanmak istenmesi ve bu hizmetlerdeki verimlilik ve etkinliğin arttırılması gibi nedenler yerel yönetimlerin önemini gözler önüne sermektedir. Zira demokrasinin ana örgütlerinden biri olarak kabul edilen yerel yönetimlerin, halka yönelik en yakın yönetim unsurları olarak halk isteklerini daha iyi karşılayacağı ve bu hizmetleri en hızlı ve yeterli bir şekilde gerçekleştireceği düşünülmektedir. Küreselleşmenin tüm dünyada sınırları ortadan kaldırması ve bilginin hızlıyayılımı, farklı sistemlerin değişimini de zorunlu kılmıştır. Değişim ve gelişim eğitim alanında da kendini göstermektedir. İçinde yaşadığımız bilgi çağına uygun bireyler yetiştirme ve eğitme gerekliliği, eğitim politikalarının da odak noktasını oluşturmaya başlamıştır. Ülkemizde de son yıllarda yapılan düzenlemelerle yerel yönetimlerin eğitim alanındaki görev ve yetkileri arttırılmıştır. Yapılan bu tez çalışmasında da yerel yönetimlerin eğitim hizmetlerine katkıları ve bu alanda yapılan çalışmalar incelenecektir.
Özet (Çeviri)
In all countries of the world, an important and essential part of the public administration of the local governments, regulated by the constitution, democratic and free weights in management systems in organizations and increase continuously. Changing world conditions, and the central government due to the increased workload rather, tasks aksatmaları, which is close to the local-enabled public services to the citizens, the adoption of the concept to be met by local government units, people's expectations are fully met by the provision of services requested and the reasons for these services, such as increasing the efficiency and effectiveness of local governments reveals the importance of. Because democracy is accepted as one of the main organizations, local governments, as elements of government closest to the people for the public to meet their requirements better, and most of these services are thought to be realized fast and efficient manner. Eliminate the borders all over the world of globalization and rapid expansion of knowledge, the exchange of different systems has become compulsory. Change and development in the field of education presents itself. The necessity of raising and educating eligible individuals live in the information age, education policies have started to build a core focus. The arrangements made in recent years in our country, duties and powers of local governments in the field of education increased. In this thesis, the contributions of the local government educational services and studies in this area will be examined.