Havacılık yer hizmetleri yönetiminde insan kaynakları yönetimi uygulamalarının yeri ve önemi: Konya Havalimanı örneği
The importance of human resource management practices in aviation services: Konya Airport model
  1. Tez No: 331796
  2. Yazar: SADİFE GÜNGÖR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSNÜ SERDAR ÖGE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Havacılık, Havaalanı Yer Hizmetleri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Aviation, Airport Ground Services, Human Resources Management
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 225
Özet
Havacılık yer hizmetleri yönetimi açısından önemli bir rekabet unsuru olan insan kaynakları yönetimi, diğer üretim faktörlerine göre yönetilmesi çok daha zor ve karmaşık bir konudur. İnsan kaynağının iyi yönetilmesi; planlı ve sistemli bir çalışmanın yürütülmesi ile mümkün olabilir.Bu çalışmanın amacı, temel işletme faaliyetleri içinde önemli bir yer tutan insan kaynakları yönetiminin, havacılık yer hizmetleri yönetimi açısından önemini vurgulamak ve temel insan kaynakları yönetimi uygulamalarını açıklamaktır. İlk olarak havacılık yer hizmetleri kavramsal çerçevede açıklanmıştır. Daha sonra insan kaynakları yönetimi uygulamaları genel hatlarıyla ortaya konularak havacılık yer hizmetleri açısından önemi açıklanmış ve Konya havalimanında insan kaynakları yönetimi uygulamaları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Human resources management, an important element of competition in the aviation services management, is a much more difficult and complex issue to manage. It will be possible to manage human resources better via planned and systematic study.The purpose of this study is to highlight the importance of aviation ground services management and explain the basic human resource management practices having an important place in the main business activities of human resource management. First, aviation ground services was described in the conceptual framework. After that, the importance of aviation ground services was explained by the introduction of an overview of human resource management practices in general and human resources management practices in Konya airport were examined.