Seramik kaplama sanayinde desen teknolojileri ve uygulamaları
Ceramic coating industry pattern technologies and applications
- Tez No: 331892
- Danışmanlar: PROF. SEVİM ÇİZER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Karo Tasarımı, Teknoloji, Aktarım Teknolojileri, Tile design, Technologies, Transport Technologies
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Seramik ve Cam Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Seramik Kaplama Sanayinde Desen Teknolojileri ve Uygulamaları? isimli çalışmam dört ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Seramik kaplama (karo) nedir? Karo çeşitleri, Seramik karolarda güvenlik şartları, ürün grupları ve kapsamlarına da değinilmiş, bu konular hakkında bilgiler verilmiştir.İkinci bölümde seramik karo seçimi, seramik karoların kullanım alanlarına ve seramik karoların tercih edilme nedenlerine değinilmiştir.Üçüncü bölümde ise, seramik kaplama sanayinde desen aktarım teknolojileri; serigraf (ipek baskı) baskı, rotatif sistemler, dijital baskı sistemleri ve dekal sistemleri tanıtılmıştır.Dördüncü ve son bölüm olan ?Desen Aktarım Teknolojileri ile yapılan Uygulamalar? bölümünde rotatif baskı sisteminin ve düz elek sisteminin uygulamalarına yer verilmiştir.Sonuç bölümünde ise desen aktarım teknolojilerinden kısaca bahsedilmiş ve yapmış olduğumuz tez çalışmamızın gerek endüstri gerekse eğitim ortamı için amacı belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
“Ceramic coating Industry Pattern Technology and applications”, my work consists of four main sections. The first part is ceramic tile ? Tile, Ceramic tile, security requirements, product groups, and also provides information about these issues are addressed, scopes.The second part of the choice of ceramic tile, ceramic tiles, ceramic tiles, and preferred usage for the reasons mentioned.The third part is the pattern transfer technologies in the ceramic tile industry; Serigraphy (silk print) Edition, rotocolor systems, digital printing systems and does systems have been introduced.The fourth and final episode of the show overall,“made with the pattern Transfer technologies, applications”section of the Rotocolor system applications and the locking system.The result is a pattern transfer technologies briefly mentioned in section and we need our work to the industry as well as the purpose of the thesis is specified in the training environmen