Let's make it American: American remakes of the British films
Haydi bunu Amerikan yapalım: İngiliz filmlerinin Amerikan yeniden yapımları
  1. Tez No: 331933
  2. Yazar: ELİF KAHRAMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ MURAT AKSER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Yenidenyapım, Amerikan sineması, film, anlatı, remake, American cinema, film, narrative
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu tezin amacı İngiliz filmlerinin Amerikan yenidenyapımlarını anlatı açısından ele alarak analiz etmektir. Bu çalışma Amerikan yenidenyapımların başka hikayeleri alıp Amerika?yı satılacak bir kültürel ürün olarak öne sürmelerini ve İngiliz anlatıyı Amerikalılaştırmalarını iddia etmektedir.Bu çalışma için analiz edilecek altı film seçilmiştir: Bu filmler: Alfie (1966, yön. Lewis Gilbert), Alfie (2004, yön. Charles Shyer), Bedazzled (1967, yön. Stanley Donen), Bedazzled (2000, yön. Harold Ramis), The Ladykillers (1955, yön. Alexander Mackendrick), The Ladykillers (2004, yön. Ethan and Joel Coen). Bu çalışma Amerikan yenidenyapımların anlatı öğelerini yenidenyapımları asıl versiyonlarıyla karşılaştırarak araştırmaktadır. Bu anlatı öğeleri şunlardır: Amerikanlılaştırma, sahne, karakterler, metinlerarasılık, dönüm noktaları ve değişimlerdir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this thesis is to analyze American remake versions of the original British films taking narrative as a basis. It claims that the American remakes put America forward as a cultural product for sale, and makes the British narrative Americanized.For the study, six films have been chosen for analysis: Alfie (1966, dir. Lewis Gilbert), Alfie (2004, dir. Charles Shyer), Bedazzled (1967, dir. Stanley Donen), Bedazzled (2000, dir. Harold Ramis), The Ladykillers (1955, dir. Alexander Mackendrick), The Ladykillers (2004, dir. Ethan and Joel Coen). This study explores the narrative elements of the American remakes by comparing the remakes with their originals. These narrative elements are setting, characters, intertextuality and turning points and transformations as well as Americanization.