Attitudes towards learning English and English language
İngilizce ve İngilizce öğrenmeye karşı tutumlar
  1. Tez No: 332494
  2. Yazar: HATİCE KARABULUT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EROL KAHRAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Tutumlar, Üniversite, Yabancı Dil İngilizce Öğrenimi, Social Attitudes, University, English Learning as a Foreign Language
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalışmanın amacı, üniversitelerde İngilizce öğretimine ilişkin öğrenci tutumlarını tespit etmektir. Bu araştırma, 2012-2013 öğretim yılında, Niğde Üniversitesinde yapılmıştır. Örneklem, üniversitenin mühendislik fakültesinde öğrenim gören 222 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırma aracı olarak kullanılan anket formu dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm İngilizce öğrenmeye karşı tutumlara ilişkin soruları, ikinci bölüm İngilizceyi kullanmaya yönelik tutum ve hislere ilişkin soruları, üçüncü bölüm İngilizceyi anadil olarak konuşanlara ve onların kültürlerine karşı olan tutumlara ilişkin soruları son bölüm ise ailevi ve sosyal özendirmeye yönelik soruları içermektedir. Verilerin analizi için fonksiyonel analiz testleri ve yüzdelik hesapları kullanılmıştır. Anketlerin geçerliliği için Faktör Analizi kullanılmıştır. Tüm bu istatistiksel işlemler SPSS v20.0 programı aracılığıyla gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study was to investigate the attitudes of the students towards learning English. This research was conducted at Niğde University. A questionnaire consisting of four parts for the students was used as the data collecting instruments for the research. The first part of the questionnaire indicates attitudes toward learning English. The second part describes attitudes and feelings when using English. The third part explains participants' attitudes to people who are native speakers of English and carrying their culture. The last part endeavors to explain family and social encouragement learn English. 222 engineering students? questionnaires were taken into evaluation. The significance of differences between means was analyzed using function analysis tests and the data related to the opinions of the students were analyzed by utilizing frequency distribution on percentages. The validity was assured by means of factor analysis procedure. All of these statistical procedures were carried out using SPSS v20.0 software in windows for IBM platform.