Feıgenbaum dönüşümü için giriş zamanları
Entrance times for Feigenbaum map
- Tez No: 332837
- Danışmanlar: PROF. DR. VATAN KARAKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Sabit nokta, Feigenbaum dönüşümü, giriş zamanları, dağılım fonksiyonları, Fixed point, Feigenbaum map, stable point, entrance times, distribution functions
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışma, dört ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde literatür özeti ve mevcut çalışmanın amacına yer verilmiştir.İkinci bölümde dinamik sistemlere ait olan temel kavramlar belirtilmiştir.Üçüncü bölümde Feigenbaum dönüşümü ile ilgili temel tanım, teorem ve genel özellikler verilmiştir.Dördüncü bölümde ise Feigenbaum dönüşümü ile ilgili çalışmalara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is composed of four main sections. In the first section the summary of literature and the purpose of the study are given.In the second chapter the basic concepts of dynamic systems indicated.In the third section, the basic definition, theorem and general properties of Feigenbaum map are given.In the fourth chapter, studies on the Feigenbaum map are given.