Kamu hastanelerinde kuyruk, randevu sistemleri: Merkezi hastane randevu sistemi
Queue of public hospitals appointment, appointment systems: Central hospital appointment system
  1. Tez No: 333206
  2. Yazar: MEHMET AKİF ALAGÖZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİKRET GEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: The problem of queuing and waiting, hospital appointment systems, MHRS
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
Hasta, Hekim ve Sistemin işleyişinden kaynaklanan birçok nedenden dolayı hasta kuyrukları ve beklemeler söz konusu olmaktadır. MHRS?den randevu alarak, hastane polikliniklerinde muayene olan hastaların oranının toplam muayene olan hastalara oranına göre düşük kalması, sistemin verimli şekilde çalışmadığını ve hastanelerde randevu konusunda çok başlı bir sistemin varlığını göstermektedir. Ülkemizde hastanelerdeki bekleme sorununun çözümü için, hastalar belli zaman periyotlarına yayılarak hizmet verilmektedir. Ancak kamu hastanelerinin kapasitesinin, sağlık hizmetlerine olan talebi karşılayamaması nedeniyle randevu sorunu devam etmektedir. Hastalar bazı branşlardan randevu almak için günlerce telefon ve internet başında uğraşmaktadır. Ülkemizde kamu hastanelerindeki bekleme ve kuyruk sorununun ortadan kalkması için, sağlık hizmeti kapasitesinin yükseltilmesi, sevk sistemi geliştirilerek hastaların basit sağlık problemleri için ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarını meşgul etmelerinin önüne geçilmesi ve MHRS?nin etkinliğinin arttırılması önerilmektedir. Anahtar Kelimler : Kuyruk ve Bekleme Sorunu, Hastane Randevu Sistemleri, MHRS
Özet (Çeviri)
It has been concerned that patients waiting and queues of patient for many reasons from the Patient,doktor and the operation of the ystem. By appointment through the MHRS , the examination of patients with hospital outpatient departments remain low in proportion to the ratio of patients with total inspection, the system is not working efficiently and hospitals indicate the presence of an appointment system in the multi-headed. In our country, for the solution of the problem of waiting in hospitals, patients are given particular time period of service by spreading. However, the capacity of public hospitals, the appointment could not meet the demand for health care remains a problem. Patients spends time that has been via phone and internet for days to get an appointment at the beginning of some branches. In our country, improving patient referral system for simple health problems, why engage in secondary and tertiary health institutions is recommended to prevent and improve the effectiveness of MHRS for the problem of public hospitals waiting for the removal and issue of queue, increasing the capacity of health care.