Mobil iletişim sekötründe üniversite öğrencilerinin cep telefonu markası-GSM operatörlerini tercih ve kullanımları üzerine bir araştırma
A survey about it's preferences about university students in the mobile communication mobile phone brands-GSM operators and use of them
  1. Tez No: 333636
  2. Yazar: VELİ BARULAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN KİRACI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Mobil İletişim, Cep Telefonu Tercihleri, Cep Telefonu Kullanımları, GSM Operatörleri Tercihleri, Dumlupınar Üniversitesi
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Mobil iletişim sektörü günümüzde dünyanın en büyük sektörleri arasında yer alırken, mobil iletişim sektörünü oluşturan cep telefonu ve GSM firmaları bu sektörle birlikte gelişimlerini göstermektedirler.Cep telefonu fikrinin hayata geçirilmesinden bu yana kullanıcıların günlük yaşamlarını ceplerine sığdırabilecek kadar geliştiği ve bireylerin cep telefonlarını yanlarından ayırmadığı, bütçesi ne olursa olsun herkesin sahip olduğu cihazlar haline gelmişlerdir. Ülkemizde 1994 yılında giren cep telefonu kullanıcılarına iletişim sağlayan GSM firmaları ilk başlardan 80 bin aboneye sahip olurken şimdilerde 67 milyonu aşkın abone profiline sahiptir. Günümüzde abone sayısı artış oranının düşmesi ile birlikte pazar olgunluk dönemine girmiş ve GSM firmalarının yeni müşteri kazanmasının giderek zorlaştığı bir pazar haline gelmiştir. Türkiye genç nüfus potansiyelinin yüksek olduğu bir ülke olarak mobil iletişim sektöründe hedef kitle olarak gençlerin önemli bir potansiyele sahip olduğu görülmektedir.
Özet (Çeviri)
While nowdays mobile communication ranks as one of the biggest sectors of the world , the cell phones which creat sector of telecommunication and GSM firms make great progress with this new sector .Since the invention of cell phone have actualized , mobile phones have become so developed device that users fit their daily life into a gadget , they would spend their whole time with them and every individual carries their mobile phones ontheir own everytime whereever they go and everbody has one mobile phone regardless of their income.The GSM firms which get into our country to provide telecommunication service in 1994 had just 80,000 users at first times but currently that number have risen up to 67 million subscriptions, nowdays with reduction rate of raise the numberof subscription and getting into the period of market?s improving, the market have become more and more hard to gain client over time As Turkey has high young population profile , it seems that the young population has an important potential to communication system. Keywords : mobile communication , mobile phone options , use of mobile phones , GSM operators options , Dumlupınar University