Fotopolimerizasyon yöntemiyle polisiklohegzan oksit/montmorillonit nanokompozitinin hazırlanması
Preparation of poly(cyclohexeneoxide)/montmorillonite nanocomposites via photopolymerization method
  1. Tez No: 334553
  2. Yazar: IŞIL BAYRAM SARIKEÇE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYHAN ORAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Fotopolimerizasyon, Nanokompozit, Montmorillonitvii, Photopolymerization, Nanocomposite, Montmorillonite
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu tez çalışmasının hedefi difonksiyonel kil kullanarak nanokompozitin özelliklerini geliştirmek ve molekül ağırlığı artırılmış Poli(siklohegzanoksit) (PCHO)/Montmorillonit (MMT) nanokompozitini fotopolimerizasyon yöntemiyle hazırlamaktır. Bu amaç için ilk olarak bir MMT Cloisite Ca++ kili, hem fotopolimerizasyon başlatıcısı hem de PCHO/MMT nanokompoziti nano dolgu maddesi olarak kullanılabilmesi için katyon değişim metodu ile katyonik bir fotobaşlatıcı olan difeniliyodonyum hekzaflorofosfat iyonlarıyla modifiye edilmiştir. Fotopolimerizasyon yöntemiyle PCHO/MMT nanokompoziti hazırlamak üzere siklohegzanoksit ve modifiye edilen kil (CCa/DPI) kullanılmıştır. Fotokatyonik polimerizasyona uygun hale getirilen kil tabakaları arasında varlığı nedeniyle polimerizasyonun CCa/DPI tabakaları arasında yürüyecek ve PCHOzincirlerinin burada büyümesi ile polimer kil nanokompoziti hazırlanmış olacaktır. Nanokompozit yapısı X-Işını saçılması (XRD) ve geçişli elektron mikroskobu (TEM)analizleriyle ile karakterize edilmiştir. Kilin polimerin molekül ağırlığına etkisi jel geçirgenlik kromotografisi (GPC) ile ve nanokompozitlerin termal davranışları da termogravimetrik analiz (TGA) ile belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The goal of thesis is to develop the properties and molecular weight increased difunctional clay nanocomposites using poly (cyclohexeneoxide) (PCHO) / montmorillonite (MMT) to prepare nanocomposite via photopolymerization method. For this purpose, an initial MMT Cloisite Ca++, clay and photopolymerization initiator as well as the PCHO / MMT nanocomposite can be used as a filler material for the nano-cation exchange method has been modified with a cationic photoinitiator ion in the DPI. This modified clay (CCa/DPI) and cyclohexeneoxide were used to preparePolicyclohexeneoxide/Monymorillonitte nanocomposite via photopolymerization method. Prepared and grows here in chains PCHO/CCa walking between the layers of clay nanocomposite polymer by the polymerization of DPI due to the presence of clay layers were aligned with photocationic polymerization.Nanocomposite structure of the X-ray diffraction (XRD) and transmission electron microscopy (TEM) analysis were characterized by. The effect of polymer molecular weight of clay gel permeation chromatography (GPC) and nanocomposites with thermal behavior of thermogravimetric (TGA) were determined.