Üçgensel bir yüzey dönüşüm için sabit nokta
Fixed point for a triangular surface mapping
- Tez No: 335149
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SEYFULLAH HIZARCI
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Sabit Nokta, Yüzey, Yüzey Dönüşümü, Pol Noktaları, Pol Eğrileri Üçgensel Dönüşüm, Fixed point, surface, mapping of surface, triangular mapping, pol points, pol curves
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmada, Diferansiyel Geometride mevcut olan yüzey dönüşüme ek olarak üçgensel dönüşüm tanımlanmış ve bundan yola çıkılarak üçgensel yüzey dönüşüm tanımlanmıştır. Tanımlanan bu üçgensel yüzey dönüşümün birtek sabit noktası olduğu ispatlanarak bu sabit noktaya yakınsama şartı incelenmiştir. Ayrıca n- boyutlu uzaydaki 1-parametreli hareketin sabit noktaları (ani sabit noktalar) ve bunların geometrik yerleri olarak pol eğrileri de incelendi.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we defined the triangular mapping in addition to surface mapping which exist in differential geometry. We proof that this triangular surface mapping has a unique fixed point and we examine the condition of convergence to this fixed point. Also fixed points of one parameter motion and the pol curves of the motion as their locus are examened in.