Soft ve fuzzy soft modüllerin homoloji modülleri
Homology modules of soft and fuzzy soft modules
- Tez No: 335150
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KÜÇÜK
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fuzzy modül, Soft modül, Fuzzy soft modül, Soft homoloji modül, Fuzzy soft homoloji modül, Fuzzy modul, Soft modul, Fuzzy soft modul, Soft homology modul, Fuzzy soft homology modul
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
Doğa bilimlerinden ortaya çıkan bazı problemlerin çözümünde klasik matematiğin yöntemleri yetersiz kalmaktadır. Böyle problemlerin çözümü ile ilgili yeni yöntemler geliştirilmiştir. Bu yöntemlerle ilgili fuzzy kümeler, intunistik fuzzy kümeler, soft kümeler v.b. teoriler inşa edilmiştir. Matematiksel açıdan yeni kategoriler oluşturulmuş ve bu kategorilerin cebirsel işleme göre kapalılık problemi büyük önem taşır. Bu tezde, farklı kategorilerde bu tip problemlerin çözümüne yönelik araştırmalar yapılmıştır. Tezin son kısmında ise bu kategorilere homoloji cebirin yöntemleri uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
Classic Mathematics methods are insufficient in solution of some problems occur in natural sciences. There has been developed new methods about the solution of these problems. Fuzzy sets, intuitionistic fuzzy sets, soft sets and etc. theories constructed about these methods. New categories formed in terms of mathematics and the closeness problem of these categories according to algebraic operations is of great importance. In this thesis, we execute investigations about the solution of this type of problems in different categories. In the last section of the thesis the methods of homology algebras are applied to these categories.