Konvolüsyon ve uygulamaları
Convolution and applications
  1. Tez No: 335148
  2. Yazar: MURAT ŞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT SUBAŞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Konvolüsyon, Laplace, Fourier ve Mellin Dönüşümleri, LTI Sistem, Convolution, Laplace, Fourier and Mellin transforms, LTI system
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu tez çalışmasında ilk olarak uygulamalı matematikte, fizikte ve mühendislik bilimlerinde karşılaşılan, birçok sınır değer ve başlangıç değer problemlerinde kullanılan konvolüsyon integral ve özellikleri ele alınmıştır. Daha sonra Laplace, Fourier ve Mellin dönüşümlerinde konvolüsyon integralin kullanımları tanıtılmış ve bazı örnekler göz önüne alınarak çözülmüştür. Son olarak ayrık ve sürekli zamanlı, zamanla değişmeyen lineer sistem olan LTI sistemde sırasıyla konvolüsyon toplamı ve konvolüsyon integrali bazı yeni örnekler oluşturularak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis firstly, convolution integral and its properties which are encountered in applied mathematics, physics, and engineering and used in many initial-boundary value problems, have been considered. Later, introducing the usage of convolution integral in Laplace, Fourier, and Mellin transform and some examples have been solved. Finally, on the discrete and continuous time LTI (Linear Time-Invariant) system which is a time-invariant system, convolution sum and convolution integral have been investigated, constitueting new examples.