Kısıtlar teorisi düşünme süreçleri yaklaşımı ile ağaç endüstrisinde lojistik süreçlerinin iyileştirilmesi
Theory of constraints thinking processes approach to improving logistics processes in wood industry
- Tez No: 335433
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLŞEN AKMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ağaç Endüstrisinde Lojistik Süreçleri, Düşünme Süreçleri, Kısıtlar Teorisi, Logistics Processes in Wood Industry, Thinking Processes, Theory of Constraints
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Kısıtlar Teorisi her sistemde en az bir kısıtın var olduğuna inanan bir felsefedir. Kısıtlar Teorisi, sistemin amaçlarına uygun olarak, sistem performansını etkileyen kısıtları belirlemek ve yönetmek için kolaylıkla uygulanabilir. Bu çalışmanın amacı Kısıtlar Teorisi düşünce süreçlerinin ağaç sektöründeki örnek bir şirket üzerinde lojistik süreçlerini iyileştirmek için etkin bir yöntem olduğunu göstermektir.
Özet (Çeviri)
TOC is a philosophy which believes that every systems have at least one constraint. As appropriate of the system's aims it can be applied easily to determine and manage the constraints which are affecting the performance of the system. Aim of this study shows that TOC's thinking processes are the efficiently method to improve logistics processes on a sample corporation in wood industry.