An evaluation of coastal tourism development at belek from the integrated coastal zone management perspective
Belek'teki kıyı turizmi gelişmesinin bütünleşik kıyı yönetimi açısından değerlendirilmesi
- Tez No: 33586
- Danışmanlar: PROF. DR. ERDAL ÖZHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İnşaat Mühendisliği, Tourism, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kıyı Alanları Yönetimi, Kıyı Kaynaklan, Kıyı Kullanımı, Turizm Gelişmesi, Belek, Autocad, Bilgisayar, Coastal Zone Management, Coastal Resources, Coastal Uses, Tourism Development, Belek, Autocad, Computer
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
oz BELEK* TEKİ KIYI TURİZMİ GELİŞMESİNİN BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ AÇISINDAN DE?ERLENDİRİLMESİ TÜRKELİ, İlknur Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr.Erdal Özhan Eylül, 1993, 165 sayfa Bu tezde, Turizm Merkezi olarak ilan edilen ve turizm açısından yoğun olarak gelişen Belek, Antalya'da bütünleşik kıyı yönetimi ilkeleri sorgulanmıştır. Bu çerçevede, genişletilmiş çevre planı sınırlan içinde kalan alandaki mevcut kaynaklar ve kullanımları araştırılmış ve kullanımlar arasında da yoğunluk turizme verildiği için turizm gelişmesinin tarihçesi, mevcut durum ve gelecekteki yatak kapasiteleri tartışılmıştır. Mevcut data Autocad 11 programı kullanılarak bilgisayar ortamına geçirilmiş, değişik kombinasyonlardaki tarihçe, kaynaklar ve kullanımları haritaları elde edilmiştir. Bundan başka, kullanımların kaynaklara etkileri matriksler yardımıyla bulunarak tartışılmıştır. Ayrıca mevcut turizm gelişiminin bütünleşik kıyı yönetimi açısından değerlendirmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN EVALUATION OF COASTAL TOURISM DEVELOPMENT AT BELEK FROM THE INTEGRATED COASTAL ZONE MANAGEMENT PERSPECTIVE TURKELI, ilknur M.S. in Civil Engineering Supervisor: Prof.Dr. Erdal OZHAN September, 1993, p. 165 In this study, integrated coastal management principles are questioned for Belek, Antalya, which is being developed extensively for tourism since it is declared Tourism Center. Within this scope, in the area enclosed by the Extended Environmental Planing Borders for Belek, the resources available and their uses are investigated. Since the emphasis is given to tourism among the other uses, the history of tourism development, current situation and future bed capasities are discussed. By using the software Autocad Release 11, all available data are computerized and the maps of history, resources and uses maps in various combinations are prepared. Furthermore, the resources and uses are put into cross matrixes and the effects of uses on the resources are discussed. The existing tourism development is evaluated from the integrated coastal zone management perspective. Ill